[Skip to Content]

TILLGÄNGLIGHET

Vi strävar efter att kunna erbjuda hög tillgänglighet för alla gäster. Här kan du se vilka alternativ vi erbjuder dig med funktionsnedsättning för att göra ditt besök så trevligt och smidigt som möjligt.


BOKA BILJETT


NEDSATT FÄRGSEENDE

Pris- och arenaöversikter presenteras ofta i form av olika färgkombinationer vilket kan vara svårt för alla att utläsa. Vill du ha hjälp att tolka skisserna är du välkommen att kontakta vår biljettkassa.

E-post biljett@friendsarena.se eller telefon 08-502 535 20 (Stängd, hänvisar till mailsupport). 
Ordinarie öppettider vardagar kl 10.00-13.00.

RÖRELSEHINDRADE GÄSTER UTAN RULLSTOL 

För dig med nedsatt rörlighet rekommenderar vi att köpa en plats högt upp på läktare 1 för att undvika trappor. På läktare 1 kommer du in på rad 26, rad 25 är alltså ett trappsteg ned osv. 

Till läktare 2 och 3 är det trappor. Har du plats på läktare 2 eller 3 och har svårt att gå ber vi dig kontakta en entrévärd för att få hjälp med hiss till läktarplanet. Från hissen till din plats är vissa trappor på läktaren oundvikliga.

Kontakta vår biljettsupport på telefon 08-502 535 20 om du vill ha hjälp med din bokning.

RULLSTOLSBURNA GÄSTER

Till de flesta evenemang hos oss kan du själv boka din rullstolsplats via friendsarena.se. För övriga evenemang, ring vår biljettsupport på 08-502 535 20 så hjälper vi dig.

Våra standardrullstolsplatser finns på läktare 1, rad 26. Antal platser och placeringar varierar beroende på evenemang. Varje rörelsehindrad rullstolsburen gäst är välkommen att ta med en ledsagare utan extra kostnad på sin biljett. Ledsagaren sitter i mån av plats på en lös stol bredvid rullstolsplatsen, alternativt på en fast stol bakom. 
 

TILL OCH FRÅN ARENAN


FÄRDTJÄNST

Anländer du med färdtjänst är lämplig av- och påstigning framför Quality Hotel Friends/Entré Hx. Från hotellet är det ca 25 m till entré Hx och där tar arenans värdar emot dig och kan hjälpa dig vidare till din plats. Bokar du färdtjänst för hemfärd rekommenderar vi dig att ha ca en halvtimme till godo på din bokning eftersom exakt sluttid för matcher eller konserter sällan kan anges på förhand.

RÖRELSEHINDRADE MED EGEN BIL 

Handikapparkering finns i Mall of Scandinavias garage och Arenagaraget. Tänk på att dessa kan fyllas upp när det är mycket folk i köpcentrumet och under evenemangsdagar.

Av- och påstigning kan även ske vid Quality Hotel Friends, i nära anslutning till entré Hx. Följ skyltning mot hotellet.


PÅ ARENAN


HÖRSELHJÄLPMEDEL

Friends Arena är utrustad med radiosändare. Radiomottagare med halsslinga (Phonak MyLink) finns tillgängligt att boka men det är arrangören som beslutar om vilken ljudupptagning som gäller. På respektive evenemangs informationssida framgår vem som är arrangör. 
Bokning sker via info@stockholmlive.com senast 2 dagar innan evenemanget. Uppge då namn, person- och telefonnummer. Utrustningen hämtas vid entré Hx i samband med evenemanget.

Vid AIK:s matcher, kontakta värden vid din entré för att få hjälp att hämta din utrustning.

SYNTOLKNING

Friends Arena är utrustad med radiosändare. Radiomottagare och hörlurar (Sennheiser EK2020D) finns tillgängligt att boka men det är arrangören som beslutar om evenemanget ska syntolkas och vilken ljudupptagning som gäller. På respektive evenemangs informationssida framgår vem som är arrangör. 

Bokning sker via info@stockholmlive.com senast 2 dagar innan evenemanget. Uppge namn, person- och telefonnummer. Utrustningen hämtas vid entré Hx i samband med evenemanget.
Våra hörlurar är av enklare variant så föredrar du dina egna får du gärna ta med dem (krävs 3,5mm kontakt).

Vid AIK:s matcher, kontakta värden vid din entré för att få hjälp att hämta din utrustning.

UTRYMNING

Vi tar särskild hänsyn till utrymning av personer med funktionsnedsättning. Se skyltar mot utrymningsplatser där man säkert kan vänta på hjälp. Dessa finns på flera platser i arenan. Utöver det finns två utrymningshissar som kan användas tillsammans med personal. Dessa kan även användas vid brand. I och utanför arenan finns särskilda uppsamlingsplatser för personer med t. ex. rullstol. Det finns dedikerad personal för att assistera vid en eventuell utrymning.

MAT OCH DRYCK

Ät middag innan konserten, besök oss över lunchen eller ta en fikapaus under matchen!

OM ARENAN

Sveriges nationalarena och en av världens modernaste arenor. Läs mer om oss!

HITTA HIT

Till och från arenan tar du dig enklast med kollektivtrafik. Hitta din smidigaste resväg.