[Skip to Content]

HITTA TILL FRIENDS ARENA

MED PENDELTÅG

Åk med pendeltåg och kliv av vid Solna station, ca 7 min från Stockholm City och 4 min från Stockholm Odenplan. Från pendeltågsstationens norra utgång tar det ca 10 min att gå till arenan.

Efter evenemang nås Solna station via Evenemangsgatan eller över Signalbron och via Kolonnvägen på andra sidan järnvägen. Åker du norrut rekommenderar vi pendeltågsstation Ulriksdal som nås via signalbron (vid Quality Hotel Friends) och Kolonnvägen.

Vid stora evenemang sätter SL in extra pendeltågstrafik före och efter evenemanget.

Planera din resa med SL:s reseplanerare

MED BUSS

Kliv av vid hållplats Arenan eller Solna station

Planera din resa med SL:s reseplanerare och skriv Friends Arena som mål, så får du förslag på vilka bussar som passar din resa bäst.

SL avgör om fler bussar sätts in vid evenemang.

MED BIL

Vi rekommenderar att i första hand välja kollektivtrafik för sin resa till oss. Det är många gånger ett smidigare och miljövänligare alternativ än att resa med bil.

Väljer du ändå att ta bilen kan det ofta vara snabbare och smidigare att välja en parkeringsplats en bit från arenan och gå eller åka kollektivt sista biten. Ett bra tips vid stora evenemang är infartsparkering vid en pendeltågsstation, och åka kollektivt den sista biten. Läs mer om infartsparkeringar på SL.se.

Mall of Scandinavia erbjuder 3 700 parkeringsplatser men tänk på att dessa snabbt kan fyllas upp när det är mycket folk i köpcentrumet och under evenemangsdagar.
För fler parkeringsmöjligheter i området, se arenastaden.se.

MED TUNNELBANA

Åk med tunnelbanans blå linje 11 och kliv av vid tunnelbanestation Solna centrum eller Näckrosen, ca 10 min från T-Centralen.

Att gå från Näckrosen till arenan tar ungefär 15 min (ca 1,4 km) och från Solna centrum ungefär 20 min (ca 1,7 km).

SL avgör om fler tunnelbanetåg sätts in vid evenemang. 

Även tvärbanan anländer till Solna centrum och Solna stations södra uppgång.

Planera din resa med SL:s reseplanerare 

MED TAXI

Väljer du att ta taxi till evenemanget rekommenderar vi dig att vara ute i god tid eftersom Stockholmstrafiken ibland är oberäknelig. Vid stora evenemang när många ska till och från en och samma plats samtidigt kan köer i närområdet uppstå.

Taxibilar finns ofta tillgängliga i samband med evenemang vid vår taxiremote på Evenemangsgatan, nedanför Mall of Scandinavia. Förbokning är inte möjlig. Taxistationen drivs av Parkman.

RÖRELSEHINDRAD

Anländer du med färdtjänst är lämplig av- och påstigning framför Quality Hotel Friends/Entré Hx. Från hotellet är det ca 25 m till entré Hx och där tar arenans värdar emot dig och kan hjälpa dig vidare till din plats. Bokar du färdtjänst för hemfärd rekommenderar vi dig att ha ca en halvtimme till godo på din bokning eftersom exakt sluttid för matcher eller konserter sällan kan anges på förhand.

Handikapparkering finns i Mall of Scandinavias garage och Arenagaraget. Tänk på att dessa kan fyllas upp när det är mycket folk i köpcentrumet och under evenemangsdagar.

MED SJ

Ta tåget med SJ från hela Sverige till Friends Arena. Att välja tåget är inte bara enkelt och smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Ladda inför besöket redan ombord!

Köp din resa via sj.se eller i SJs app. Ladda ner för iPhone här, eller för Android här

ARENAÖVERSIKT

Hitta din entré och plats

SEKTIONSÖVERSIKT

Hitta din entré och sektion

DETALJERAD ÖVERSIKT

Hitta din exakta plats i arenan (PDF)

OMRÅDET & ENTRÉER

Få en översikt över området