[Skip to Content]

Avicii Tribute Concert

For Mental Health Awareness

torsdag 05 dec. 2019
Pris: 400-900 SEK + serviceavgift
Avicii Tribute Concert

Avicii Tribute Concert

For Mental Health Awareness

Avicii Tribute Concert

For Mental Health Awareness

torsdag 05 dec. 2019

Kuriosa om Avicii Tribute Concert

En rad olika DJs som alla varit nära vänner till Tim kommer att spela under kvällen: David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas & Like Mike. Under livekonserten kommer sångarna som medverkat på Aviciis största låtar – artister som Aloe Blacc, Rita Ora, Adam Lambert och Sandro Cavazza, med fler – att framföra Avicii´s originallåtar tillsammans med ett 30-mannaband. 

”Tim hade planer på att hans musik skulle framföras tillsammans med ett stort liveband. Nu förverkligar vi hans dröm och ger publiken och lyssnarna en chans att uppleva Tims låtar på ett helt unikt sätt”, säger Klas Bergling.

”Vi är tacksamma att hans vänner, artister och musiker som han arbetat med under sin karriär kommer till stockholm och hjälper oss förverkliga den här hyllningskonserten. De har alla utryckt ett uppriktigt intresse och önskan att engagera sig i att försöka stoppa ökningen av psykisk ohälsa, och ge sitt stöd i vårt arbete med Tim Bergling foundation. Vi ser otroligt mycket fram emot den här kvällen.”

Viktigt när du köper biljett

Köp endast biljetter från auktoriserade återförsäljare. Vi avråder starkt att köpa biljett via någon av andrahandstjänsterna då vi aldrig kan garantera biljettens giltighet eller existens samt att du riskerar betala långt mer än det pris som står på biljetten.

Observera att biljetterna endast säljs online.

Åldersgräns

  • 13 år på läktare
  • 18 år på ståplats
  • 18 år på Golden Circle 
  • 18 år på Lounge Access

Ta tunnelbanan till och från Friends Arena

Till och från evenemanget rekommenderar vi dig att ta tunnelbanan från Solna Centrum som ligger på gångavstånd från arenan. Personal och skyltning hjälper er att visa vägen. Det finns vissa avspärrningar utanför arenan och i ytterområdet efter evenemanget som begränsar hur man kan röra sig. Det kommer vara väldigt många besökare i rörelse och därför viktigt att alla följer anvisningarna så hjälps vi åt att komma hem så smidigt och tryggt som möjligt.

Lämna ryggsäcken och väskan hemma

Ryggsäckar får av säkerhetsskäl inte tas med in i arenan. Väskor större än 40x40x20 cm (höjd, bredd, djup) kan inte heller tas med in i arenan.

Senaste nytt

Alla Evenemang

twitter

Follow

facebook

Follow

Inför Besöket
Visa

Hålltider

Preliminära tider
16.00
Entréerna öppnar
17.00 Showstart
18.00 Laidback Luke
18.30 Nicky Romero
19.00 Dimitri Vegas & Like Mike
19.30 Kygo 
20.00 David Guetta
21.00 Avicii Live Tribute Concert startar
Ca 23.15 Slut

Entréerna har öppet hela kvällen så det går bra att komma senare, men vi rekommenderar dig att komma i god tid eftersom många besökare väntas och inpasseringen kan ta tid.

 

Efter evenemangets slut rekommenderar vi dig att ta tunnelbanan från Solna Centrum som ligger på gångavstånd från arenan. Personal och skyltning hjälper er att visa vägen. Det finns vissa avspärrningar utanför arenan och i ytterområdet efter evenemanget som begränsar hur man kan röra sig - SE KARTA HÄR! Det kommer vara väldigt många besökare i rörelse och därför viktigt att alla följer anvisningarna så hjälps vi åt att komma hem så smidigt och tryggt som möjligt.

 

Förbered gärna din hemresa med kommunala färdmedel genom att ha en giltig biljett, så slipper du stå i kö i biljetthallarna för att köpa en biljett till tunnelbanan eller pendeltåget när alla ska åka hem. 

 

Notera att det inte är tillåtet att köa innan kl 07:00 på evenemangsdagen.

 

Kom i god tid

Många besökare väntas och eftersom vi och arrangören har en hög säkerhetsnivå kan inpasseringen ta längre tid än vanligt. Säkerhetskontroller genomförs vid entréerna som en trygghetsskapande åtgärd. Kom därför i god tid och lämna ryggsäcken och väskan hemma. Väskor och ryggsäckar större än 40x40x20 cm (höjd, bredd, djup) kan inte tas med in i arenan.

Ha gärna biljetten redo vid inpasseringen.

Garderob/Effektförvaring

Det kommer finnas en begränsad garderob för ståplatspublik. Ingen garderob för besökare med läktarplats. Det finns en effektförvaring mellan entré E och entré F där du kan lämna in större väskor eller andra föremål som du inte får eller vill ta med dig in på arenan. Det kostar 50:- och endast kortbetalning. Obs! Utrymmet är mycket begränsat så alla konsertbesökare uppmanas att lämna större tillhörigheter hemma för att undvika långa köer.  

Praktisk info

Vad får inte följa med in i arenan?
Systemkameran och selfiepinnen måste tyvärr stanna hemma men mobilen och den lilla kompaktkameran är välkomna. Mat och dryck, flaskor, ryggsäckar och väskor större än 40x40x20 cm (höjd, bredd, djup) och paraplyer får av säkerhetsskäl inte heller tas med in till arenan.

Merchandise
Kommer att finnas till försäljning på alla läktarplan inklusive ståplatsområdet.

Arenataket
Kommer vara stängt.  

Kontantfri arena
För att göra ditt besök säkrare, snabbare och enklare är våra arenor kontantfria - endast kortbetalning fungerar. Glöm inte att ta med kortet! 

Ta tunnelbanan

Till och från evenemanget rekommenderar vi dig att ta tunnelbanan från Solna Centrum som ligger på gångavstånd från arenan. Personal och skyltning hjälper dig att visa vägen. Det kommer vara väldigt många besökare i rörelse och därför viktigt att alla följer anvisningarna så hjälps vi åt att komma hem så smidigt och tryggt som möjligt.

Sök din resa och se de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken på SL.se.

Lämna bilen hemma
Vi rekommenderar att lämna bilen hemma och välja kollektivtrafik för att åka till och från arenan.

Om du ska lämna av/hämta upp gäster till/från evenemanget med bil; bestäm en plats en bit ifrån arenan eftersom det kommer vara många bilar i omlopp efter evenemangets slut och svårigheter att komma fram. Vi uppskattar om du underlättar det genom att inte hämta upp gästerna direkt utanför arenan. 

Mat & dryck - ståplatsbiljett

FÖR DIG MED STÅPLATSBILJETT
GATE 1

Här finns flertalet Food Trucks med ett brett och varierat matutbud. Truckarna nås av alla gäster med ståplatsbiljett och har öppet till ca en timma före konsertslut. 

GATE 2
I Gate 2 finns ett barområde med öl/vin/cider/läsk, och cheese- och halloumiburgare för den hungrige. Området nås av alla gäster med ståplatsbiljett och har öppet till ca 30 minuter före konsertslut. Tänk på att samtliga barområden har 18-årsgräns.

GATE 4 – för dig med Golden Circle-biljett
Här välkomnas du med Golden Circle-biljett till ett barområde med öl/vin/cider/läsk och ett blandat pizzautbud. Testa klassiska Salamipizzan eller något av de senaste tillskotten som Tonfisk med krispig kapris eller Prosciutto Crudo.  Tänk på att det här området endast kan nås av dig med Golden Circle-biljett. Området har 18-årsgräns och är öppet till ca 30 minuter före konsertslut.

PITCH BAR 
Här möts du som ståplatsgäst av vårt största barområde med öl/vin/cider/läsk samt ett brett matutbud med bland annat olika burgare och pizzor – eller varför inte testa vår nya Bengali kycklinggryta med kokos och basmatiris? Området är på ståplatsgolvet och nås av samtliga gäster med ståplatsbiljett. Pitch Bar har 18-årsgräns och är öppet till ca 30 minuter före konsertslut. 

KIOSKER 
På ståplats finns flera kiosker för dig som törstar efter vatten, läsk eller folköl. Här finns även ett brett utbud av godis och snacks för att hjälpa dig hålla blodsockernivån hela kvällen. Kioskerna håller öppet hela kvällen till konsertens slut.

All mat och dryck i Friends Arena lagas och serveras av Operakällaren at Friends Arena.

Mat & dryck - biljett på läktare 1

CARLSBERG BAR – LÄKTARE 1 (SAMT FÖR DIG MED BILJETT PÅ SÖDRA LÄKTARE 2)
Välkommen till restaurang Carlsberg Bar med fullt barsortiment och det uppskattade Burger Schack-konceptet! Restaurangen nås via Entré A för dig med biljett på läktare 1 och via Entré K för dig som har biljett på läktare 2:s södra sida. Tänk på att restaurangen har 18-års gräns i dörren. Vi håller öppet till ca 30 minuter före konsertslut.

BAR 120 
På läktare 1:s norra sida, bakom scenen, hittar du ett för kvällen nytt barområde. Här får du möjlighet till öl/vin/cider/läsk samt ett blandat Street Food-utbud; bland annat pizza, nachos och den uppskattade tacotallriken. Området har 18-årsgräns och öppet till ca 30 minuter innan konsertslut. Baren nås av alla med biljett på läktare 1.

KIOSKER 
På läktare 1 har du alltid nära till någon av våra kiosker. I hörnkioskerna finns ett blandat matutbud såsom pizza, nachos och tacos. I kioskerna på långsidorna hittar du wraps med kyckling eller falafel. Alla kiosker har även ett brett utbud av godis och snacks samt läsk, vatten och folköl. Tänk på att det är 20-årsgräns för försäljning av folköl. 

Mat & dryck - biljett på läktare 2

KIOSKER PÅ SÖDRA SIDAN
Mellan sektion 205 och 237 på arenans södra sida finns ett brett utbud av kiosker med mat, godis, snacks, folköl och läsk. Här kan ni bland annat prova nya kebabtallriken. Kioskerna har öppet under hela kvällen. Tänk på att det är 20-årsgräns för försäljning av folköl. 

CARLSBERG BAR
För dig med biljett på läktare 2:s södra sida: välkommen till restaurang Carlsberg Bar med fullt barsortiment och det uppskattade Burger-schack-konceptet! Restaurangen nås via Entré K, har 18-årsgräns i dörren och öppet till ca 30 minuter före konsertslut.  

EAST LOUNGE – FÖR DIG MED LOUNGE ACCESS-BILJETT
Du som har Lounge Access-biljett har tillgång till East Lounge-ytan med flertalet barer med öl, vin och enklare drinkar. Det finns ett blandat Street Food-utbud med bland annat burgare, tacos och tacotallrik. Tänk på att den här ytan kräver en specifik Lounge Access-biljett och att hela området har 18-årsgräns. Området stänger ca 30 minuter innan konsertens slut. 

GOLD BAR / BLACK BAR
För dig som sitter nära scenen på läktare 2 finns det barområden vid sektion 216 och 226 med öl/vin/cider/läsk. Här kan du även prova den nya kebabtallriken eller den uppskattade tacotallriken. Områdena har 18-årsgräns och stänger ca 30 minuter innan konsertens slut. 

KIOSKER PÅ NORRA SIDAN
Vid sektionerna 216 och 226 hittar du även våra kiosker som har öppet hela kvällen och erbjuder enklare mat, godis och snacks samt läsk, vatten och folköl. Tänk på att det är 20-årsgräns för försäljning av folköl.

Mat & dryck - biljett på läktare 3

NORTH BAR
Det här är restaurangen för dig som vill testa Burger Schack-konceptet och dricka gott – North Bar erbjuder ett barsortiment av öl, vin och enklare drinkar. Restaurangen nås för alla med biljett på läktare 3 via sektion 318 och 323 på arenans norra sida. Tänk på att det är 18-årsgräns i dörren. North Bar har öppet till ca 30 min innan konsert slut.

THE FOOD COURT 
Kvällen till ära slår vi upp en Food Court på Läktare 3:s södra sida. Här finns ett brett utbud av våra populäraste fast food-produkter; pizza, kebab, falafel, tacos, nachos.

KIOSKER 
Kioskerna på läktare 3 har öppet hela kvällen och har ett blandat utbud av godis, snacks och dryck i form av läsk, vatten och folköl. I kioskerna på arenans långsidor finns även den populära kebabtallriken. Tänk på att det är 20-årsgräns för försäljning av folköl.

Frågor?

Är något fortfarande oklart hittar du fler svar i vår FAQ.

Hjälp på plats
Om du har några frågor eller problem hjälper vi dig gärna direkt på plats. Tveka inte på att söka upp publikvärdar eller vår gästservice om du behöver hjälp. 

Biljetter

Biljetter

PRIS: 400-900 SEK + serviceavgift

Rullstolsplats

PRIS: 650 SEK + serviceavgift

Lounge Access (18-års åldersgräns)

  • VIP entré 
  • Biljett på läktare 2 långsida 
  • Tillgång till lounge 
  • Möjlighet att köpa mat och dryck på plats 

Observera att strikt 18 års gräns gäller för denna biljett även i målsmans sällskap, på läktare och i lounge. Giltig legitimation ska uppvisas. 

PRIS: 700 SEK + serviceavgift